top of page

pet, 05. svi

|

Zagreb

BENSTON

Benston, tajanstveni kozmički zaljubljenik u disco, afro beat, Talking Headse i Davida Bowieja, utjelovio se na našem planetu u prvom licu pod imenom Benston - novonastali projekt iza kojeg stoji Šiljo (gatuzo, ex Majke) zajedno sa Zoranom Čalićem (ex Majke, Zoran Čalić Band, Big Foot Mama), Marinom

Registration is closed
See other events
BENSTON
BENSTON

Datum i vrijeme događaja

05. svi 2023. 20:00

Zagreb, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, 10000, Zagreb, Croatia

O događaju

Benston, tajanstveni kozmički zaljubljenik u disco, afro beat, Talking Headse i Davida Bowieja, utjelovio se na našem planetu u prvom licu pod imenom Benston - novonastali projekt iza kojeg stoji Šiljo (gatuzo, ex Majke) zajedno sa Zoranom Čalićem (ex Majke, Zoran Čalić Band, Big Foot Mama), Marinom Živkovićem (Porto Morto, Mary May), Krešimirom Lekom i Zvonimirem Višićem Album "Sad sam tu" je dobio izvrsne kritike glazbenih kritičara, a izdanje "Mala Hala Session" je još bolje, uzbudljivije, energičnije i "galaktičnije" u što ćete se moći uskoro uvjeriti u Hard Placeu.

_"Izvrsni galop svemirskih kauboja!_" - Zlatko Gall 5/5 " ‘Space Disco Cowboy’ kako je sam to prozvao jest vjerojatno najbolji opis albuma, iako bi ja tu dodao i blues kao možda najdominantniji element... Nisam mogao ni zamisliti da će finalni produkt u vidu albuma biti toliko zabavan i raznolik"_ - Siniša Miklaužić 4/5 "Ovakav Benston ne može biti pušiona!"_ - Zoran Tučkar 8/10 Orvel je osnovan 2011. godine, 2013. objavljuju svoj prvi single za pjesmu "Vodi me". Odmah se etabliraju kao jedan od zanimljivijih domaćih indie-rock/synthpop hrvatskih bendova.

Prvi album, "Dani", objavljen je 2015., drugi album "Div" 2019. a novi, svježi "Priče o putovanjima i stajanju na mjestu" krajem 2022. godine.

Pandemija je spriječila pravu promociju albuma "Div", ali je tijekom pandemije snimljen njegov nasljednik, "Priče o putovanjima i stajanju na mjestu". Kako kažu iz benda, album su snimili uživo u dvodnevnoj rezidenciji u Kući Klajn u malom gradiću Klanjcu pokraj Zagreba. Smjestili smo se u predivnu staru kino dvoranu i u 8 novih pjesama zabilježili sirovu energiju i kemiju benda koja se jedino na taj način može uhvatiti.

Glazbu koju Orvel svira, najbolje su opisali na Mixer.hr-u: "Orvel nije zalutali stranac na našoj glazbenoj sceni. Od objave svog prvijenca "Dani" 2015., Orvel svoju reputaciju gradi strpljivo i slojevito, preslagujući pritom elemente post rocka i synthpopa. U tom hommageu 80-tima donosi plesnu, radiofoničnu pjesmu koja će prštati energijom i grooveom te vas obgrliti senzualiziranim muškim vokalom, no u tome ne zalazi u nepotrebno dokazivanje već nas samo tjera na ples, ples, ples".

Podijeli

bottom of page