top of page

pet, 05. svi

|

Zagreb

BENSTON

Benston, tajanstveni kozmički zaljubljenik u disco, afro beat, Talking Headse i Davida Bowieja, utjelovio se na našem planetu u prvom licu pod imenom Benston - novonastali projekt iza kojeg stoji Šiljo (gatuzo, ex Majke) zajedno sa Zoranom Čalićem (ex Majke, Zoran Čalić Band, Big Foot Mama), Marinom

Registration is closed
See other events
BENSTON

Datum i vrijeme događaja

05. svi 20:00

Zagreb, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, 10000, Zagreb, Croatia

O događaju

Benston, tajanstveni kozmički zaljubljenik u disco, afro beat, Talking Headse i Davida Bowieja, utjelovio se na našem planetu u prvom licu pod imenom Benston - novonastali projekt iza kojeg stoji Šiljo (gatuzo, ex Majke) zajedno sa Zoranom Čalićem (ex Majke, Zoran Čalić Band, Big Foot Mama), Marinom Živkovićem (Porto Morto, Mary May), Krešimirom Lekom i Zvonimirem Višićem Album "Sad sam tu" je dobio izvrsne kritike glazbenih kritičara, a izdanje "Mala Hala Session" je još bolje, uzbudljivije, energičnije i "galaktičnije" u što ćete se moći uskoro uvjeriti u Hard Placeu.

_"Izvrsni galop svemirskih kauboja!_" - Zlatko Gall 5/5 " ‘Space Disco Cowboy’ kako je sam to prozvao jest vjerojatno najbolji opis albuma, iako bi ja tu dodao i blues kao možda najdominantniji element... Nisam mogao ni zamisliti da će finalni produkt u vidu albuma biti toliko zabavan i raznolik"_ - Siniša Miklaužić 4/5 "Ovakav Benston ne može biti pušiona!"_ - Zoran Tučkar 8/10 Orvel je osnovan 2011. godine, 2013. objavljuju svoj prvi single za pjesmu "Vodi me". Odmah se etabliraju kao jedan od zanimljivijih domaćih indie-rock/synthpop hrvatskih bendova.

Prvi album, "Dani", objavljen je 2015., drugi album "Div" 2019. a novi, svježi "Priče o putovanjima i stajanju na mjestu" krajem 2022. godine.

Pandemija je spriječila pravu promociju albuma "Div", ali je tijekom pandemije snimljen njegov nasljednik, "Priče o putovanjima i stajanju na mjestu". Kako kažu iz benda, album su snimili uživo u dvodnevnoj rezidenciji u Kući Klajn u malom gradiću Klanjcu pokraj Zagreba. Smjestili smo se u predivnu staru kino dvoranu i u 8 novih pjesama zabilježili sirovu energiju i kemiju benda koja se jedino na taj način može uhvatiti.

Glazbu koju Orvel svira, najbolje su opisali na Mixer.hr-u: "Orvel nije zalutali stranac na našoj glazbenoj sceni. Od objave svog prvijenca "Dani" 2015., Orvel svoju reputaciju gradi strpljivo i slojevito, preslagujući pritom elemente post rocka i synthpopa. U tom hommageu 80-tima donosi plesnu, radiofoničnu pjesmu koja će prštati energijom i grooveom te vas obgrliti senzualiziranim muškim vokalom, no u tome ne zalazi u nepotrebno dokazivanje već nas samo tjera na ples, ples, ples".

Podijeli

bottom of page