top of page

sri, 07. lip

|

Zagreb

GUITAR MELTDOWN

Dva sjajna gitarista sviraju nam u Hard Placeu u srijedu 07.06. - Damir Simic Shime i Ivan Špeljak Jitz! Obojica će predstaviti pjesme sa svojih albuma, a na kraju možda i padne neki session. Ako ste nedavno bili na tributu to Van Halen znate koliko su Shime i Jitz dobri u svom poslu!

Registration is closed
See other events
GUITAR MELTDOWN
GUITAR MELTDOWN

Datum i vrijeme događaja

07. lip 2023. 20:00

Zagreb, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, 10000, Zagreb, Croatia

O događaju

Dva sjajna gitarista sviraju nam u Hard Placeu u srijedu 07.06. - Damir Simic Shime i Ivan Špeljak Jitz! Obojica će predstaviti pjesme sa svojih albuma, a na kraju možda i padne neki session. Ako ste nedavno bili na tributu to Van Halen znate koliko su Shime i Jitz dobri u svom poslu! Upad je 5 eura.

Damir Šimić Šme održat će koncert u srijedu 07.06. na kom će nam predstaviti presjek svoje uspješne karijere od koje je veći dio ostvario u Americi gdje je i snimio većinu svojih albuma. Svjetska kritika ga je često uspoređivala i svrstavala rame uz rame sa gitarističkim herojima poput Yngwie Malmsteena, Joe Satrianija ili Tony MacAlpinea. U svojoj dugogodišnjoj uspješnoj karijeri Shime je svirao sa mnogim poznatim svjetskim imenima poput Eddie Van Halena, Steve Stevensa, Chris Impellitteria, Rudy Sarza, Steve Lukathera, Mike Terrane i mnogim drugima. Višestruko je recenziran i superlativima opisivan u najpoznatijim svjetskim gitarističkim magazinima poput Guitar Playera i Guitar Worlda, a spoznorirali su ga svjetski proizvođači instrumenata poput Celestion speakers, Fender i Xotic. I u rodnoj Hrvatskoj je Shime proglašen za najboljeg gitaristu 2006. na dodjeli Fender nagrada. Nedavno je Shime sa prijateljima priredio dva fenomenalna tribute to Eddie Van Halen koncerta u Hard Placeu povodom godišnjice smrti i rođenja jednog od njegovih idola.

Ivan Špeljak - Jitz zagrebački je gitarist poznatiji domaćoj publici po radu u bendovima poput "Dare to go/Modrobradi", "Big Rock", "Rockheads" i "Živo Blato", a inozemnoj kao gitarist heavy metal grupe "Undercode" te solo izvođač i autor glazbe za računalne igre "Serious Sam" (2, 3 i 4, "Siberian Mayhem", "Winter Wonderland Fan Mod"), "I hate running backwards" te "SEUM: Speedrunners from hell, MicroWorks i druge. Nakon godina sviranja u spomenutim sastavima, svoj solističku karijeru započeo je na natjecanju “Zagreb Guitar Master” 2011. godine, na koji se prijavio s autorskom pjesmom “Please…”, objavljenom na njegovom prvom samostalnom, instrumentalnom albumu “Restless days and sleepless nights” (Dallas Records, 2012.). Jednoglasnom odlukom žirija koji su sačinjavali Guthrie Govan, Phil Hillborne, Bruno Kovacic i Juraj Belković proglašen je pobjednikom tog prestižnog natjecanja. Drugi instrumentalni album “SEUM: Speedrunners from hell soundtrack” ugledao je svjetlo dana 2016. godine, a u ovim trenucima Jitz priprema i treći album koji će zasigurno ponovno izazvati velik interes publike sklone žešćem zvuku.

Podijeli

bottom of page